Prognoza meteo, joi, 18 august 2022.

Pentru ziua de astăzi meteorologii anunță o vreme instabilă, în mare parte a țării. Precipitațiile continuă să își facă simțită prezența în centrul, estul și sud-estul României. Însă, nu scăpăm nici de temperaturile ridicate, ce ajungă până la 38 de grade. Mai mult, este în vigoare un cod galben de caniculă.

Prognoza meteo, 18 august 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 18 august 2022. Potrivit ANM, astăzi vremea o să fie instabilă în cea mai mare parte a țării. Se vor înregistra ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată în centrul, nordul, estul și sud-estul României.

Astăzi, cerul o să fie variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, în mod special pe timpul ploilor. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări de scurtă durată la munte și în regiunile afectate de ploile torențiale, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii.

În ceea ce privește valorile termice, aceste rămân ridicate. Mai exact, temperaturile maxime ale zilei se vor situa între 27 și 38 de grade Celsius. În timp ce minimele se vor încadra între 14 și 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo, joi, 18 august 2022. Cum va fi vremea astăzi în toată România
Pexels

Prognoza meteo pentru Capitală

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Capitală vremea o să fie una călduroasă pe tot parcursul zilei și cerul se va menține în general senin. Sunt șanse reduse de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile vor fi destul de ridicate.

Temperatura maximă a zile se va încadra între 32 și 33 de grade Celsius. Iar, temperatura minnimă se va situa între 18 și 19 de grade Celsius.

Cod  galben de caniculă

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Avertizarea este valabilă pentru zilele de 17, 18, 19 august.

„Miercuri, joi și vineri (17, 18 și 19 august), în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39…40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborâ sub 18…21 de grade.”, anunță meteorologii.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.