Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 16 martie 2023. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 16 martie 2023. Iată cum va fi vremea în București și în restul țării. 

Conform meteorologilor, vremea începe să se răcească accentuat în majoritatea țării, iar valorile termice, în special cele diurne, vor fi ușor sub mediile multianuale.  

Prognoza meteo joi, 16 martie 2023

În timpul zilei, cerul va fi predominant noros și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în zonele sudice și sud-estice ale țării, iar în centru, nord-est și zona de deal din vest acestea vor fi mixte. Ninsorile vor predomina în zona montană, cu cantități moderate de zăpadă în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou. În anumite zone, cantitățile de apă pot depăși 10-15 l/mp, mai ales în extremitatea de sud-est și pe munte. 

În timpul nopții, cerul se va degaja treptat în vest, nord și parțial în centrul țării, iar precipitațiile se vor restrânge ca arie. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, sud-estice și la munte, iar pe parcursul zilei și în cele vestice și pe arii mai restrânse în rest, cu rafale în general de peste 50-60 km/h. 

Prognoza meteo joi, 16 martie 2023. Vremea se răcește în toată țara

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime în general între -7 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumă, pe alocuri, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceață. 

Vremea în Capitală 

În ceea ce privește vremea din Capitală pentru data de 16 martie, cerul va fi predominant noros în timpul nopții, iar spre finalul acesteia se vor semnala condiții pentru ploi ușoare. Vântul va fi slab și moderat, cu o temperatură minimă de 3-5 grade. 

În timpul zilei, se așteaptă o răcire accentuată a vremii, astfel încât valorile termice diurne vor fi ușor sub mediile multianuale. Cerul va avea înnorări mai accentuate, iar temporar se vor semnala ploi ușoare. Vântul va fi moderat în prima parte a intervalului, apoi va deveni în general slab. Temperatura maximă va fi de 8-9 grade, iar cea minimă de 0-2 grade. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.