Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru data de 1 decembrie. Iată cum va fi vremea în prima zi de iarnă.  

Prognoza meteo, joi, 1 decembrie 2022: Astăzi am intrat oficial în anotimpul iarna. Ușor, ușor, vom avea parte de temperaturi din ce în ce mai scăzute. Meteorologii au emis deja prognoza meteo pentru data de astăzi. Ziua este cu atât mai importantă cu cât în orașele mari din țară vor avea loc parade cu ocazia Zilei Naționale a României.  

Așadar, ținând cont că astăzi este sărbătoare națională, mulți români vor merge la paradele care se organizează în țară. Din păcate, meteorologii anunță că vremea va fi rece în majoritatea regiunilor.  

Prognoza meteo 1 decembrie 2022

Potrivit ANM, cerul va fi variabil și încetul cu încetul, precipitațiile se vor extinde pe tot teritoriul țării. În regiunile extracarpatice vremea va fi închisă și rece. În restul zonelor, cerul va fi noros toată ziua, iar valorile termice vor fi local ușor mai ridicate decât mediile multianuale. Astăzi, temperaturile maxime se vor situa între 0 și 8 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade.  

Prognoza meteo, joi, 1 decembrie 2022. Cum va fi vremea de Ziua Națională a României

Temporar vor fi precipitații mixte, adică ploi, lapoviță și ninsori. În Dobrogea va ploua, iar în Moldova și în zona de munte vor predomina ninsorile.  

Cum va fi vremea în București

În Capitală, acolo unde va avea loc o paradă uriașă organizată de Ziua Națională a României, veștile nu sunt deloc bune. Potrivit meteorologii, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.  

Nebulozitatea va persista și vor fi înregistrate precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, iar în anumite perioade din zi se va intensifica și va atinge viteze de 35-40 km/h. În ceea ce privește temperaturile, maxima va fi de 1-2 grade, iar cea minimă de 0-1 grad.  

În Alba Iulia, un alt oraș unde se organizează paradă specială, cerul va fi temporar noros, iar dimineața va fi ceață. Seara și noaptea cerul va fi înnorat și se vor înregistra precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă va fi de 1-2 grade. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.