Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică 3 septembrie 2023.

În timpul zilei de duminică, vremea se va înrăutăți și va deveni instabilă în vestul, nordul și centrul țării. Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă și vor fi apropiate de medii multianuale. 

Vor exista înnorări și ploi scurte cu descărcări electrice în Maramureș și Crișana, mai ales în a doua parte a zilei și în timpul nopții. De asemenea, vor fi averse și descărcări electrice în Banat, Transilvania, Moldova și în zonele de munte.

Cod galben de ploi torențiale! Zonele din țară unde vremea va face ravagii

În regiunile sudice și sud-estice, ziua va fi predominant însorită și caldă, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi prezente local în a doua parte a nopții.

 Ploile vor fi torențiale, astfel încât cantitatea de apă va fi de 15-20 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cu valori izolate de peste 35 l/mp.

Vântul se va intensifica în timpul ploilor, cu viteze de 50-60 km/h, iar vor fi și vijelii și grindină în anumite zone. Temperaturile maxime vor fi între 20 și 22 de grade în nordul țării și între 32 și 33 de grade în Câmpia Română.

Vremea în București

Vremea va fi caldă în București. Cerul va fi mai mult senin în timpul zilei, dar se va închide treptat în timpul nopții, iar spre finalul intervalului vor fi ploi scurte, descărcări electrice și rafale de vânt. Temperatura maximă va fi de 31-33 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.