Chiar dacă ziua de vineri a adus vreme mai caldă românilor, meteorologii au anunțat că sfârșitul de săptămână va fi unul foarte rece.

Confrom ANM( Adminitrației Naționale de Meteorologie), zilele de sâmbătă și duminică vor aduce ploi și temperaturi scăzute în toată România, cu intensificări ale vântului, în special în zonele montane.

Sâmbătă, 7 decembrie

Vremea va începe să se răcorească. Cerul va fi predominat noros, iar în zonele de sud și sud-est vor apărea precipitații sub formă de ploaie. În timpul nopții, ploaia va cuprinde și nordul și nord-vestul țării. În centru țării și în zonele montane este așteptat să apară poleiul, așa că șoferii și pietonii ar trebui să fie foarte atenți dacă se hotărăsc să iasă din casă.

Temperaturile maxime vor varia între 4 și 13 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 5 grade.

Duminică, 8 decembrie

Iarna începe să își intre în drepuri, iar ziua de duminică aduce vreme răcoroasă. Norii vor cuprinde nordul, vestul și centru țării, unde sunt așteptate și ploi. În restul țării vor fi precipitații izolat, iar ceul va fi predominant înnorat. De asemenea, în zonele montane sunt așteptate să apară din nou ninsorile și lapovița.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 5 grade.