Prognoza meteo pentru acest weekend a fost emisă. Meteorologii nu au vești tocmai bune pentru românii care vor să iasă la iarbă verde. Ultimul weekend din această lună vine cu vreme destul de capricioasă.

Meteorologii nu au vești bune pentru ultimul weekend din luna mai. În cea mai mare parte a țării, instabilitatea atmosferică este prezentă în teritoriu. Astfel, meteorolofii anunță ploi, lapoviță și grindină chiar în pragul verii.

Vremea se va menține destul de instabilă pentru această perioadă. Cea mai mare parte a teritoriului va fi lovită de un aer rece, cu precădere în zonele de Nord și Nord-Est.

Instabilitatea atmosferică rămâne în teritoriu. Aceasta se va manifesta prin ploi abundente, însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri, vor exista și căderi de grindină de dimensiuni mici și medii. Cerul va fi variabil, mai mult noros în cea mai mare parte a zilei.

Vântul va sufla slab, până la moderat cu unele intensificări în zonele montane. Ploile și vremea rece vor fi mai frecvente în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi în zonele montane.

De altfel, pe alocuri, se vor fi semnala și în restul teritoriului aceleași condiții de vreme rea.  Izolat, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. Pe timpul nopții, cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul şi în nord-estul teritoriului, unde local va ploua. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

Prognoza meteo pentru duminică

În ultima zi a acestui weekend, precipitații vor exista în tot teritoriul. Instabilitatea atmosferică va crește, iar temperaturile sunt în scădere. Vântul va sufla moderat, iar cerul rămâne la fel de noros.

La munte, la cote înalte, există condiții de precipitații mixte. Acestea se vor manifesta sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. În cea mai mare parte a țării, vreme rămâne închisă, cu temperaturi cuprinse între 7 și 22 de grade Celsius, iar la munte minimele ajung și sub zero grade Celsius.