Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna august 2022. Vezi ce vreme vom avea.  

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna aceasta. În ultima lună de vară, vom avea parte de vreme călduroasă, iar în unele zone va fi chiar și caniculă, cu temperaturi peste normalul perioadei.  

Pe de altă parte, ploile vor fi deficitare și în această lună, după cum arată prognoza realizată de specialiști. Așadar, iată prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: 

Cum va fi vremea în prima săptămână a lunii august

În perioada 1-8 august, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regiunile vestice și sud-vestice vor face excepție, iar aici temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice. 

Între 8 și 15 august, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. În regiunile vestice temperaturile vor fi ușor mai ridicate. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, dar și deficitare în est și sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Prognoza meteo august 2022: Cum va fi vremea în ultima lună de vară
Social media

Cum va fi vremea la jumătatea lunii august

La jumătatea lunii august, între 15-22, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și sub-montane, precum și în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

În perioada 22-29 august, conform specialiștilor, media valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.