Anul 2022 a deputat cu mari surprize din punct de vedere meteorologic. Temperaturile înregistrate le depășesc cu mult pe cele normale pentru această perioadă. Astăzi vremea o să fie însorită în majoritatea regiunilor țării, iar izolat, în zona de munte vor apărea câteva precipitații.

Prognoza meteo, 5 ianuarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 5 ianuarie 2022. Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dat, cu o maximă de 17 grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar pe alocuri se va forma ceaţă. Vântul va avea intensificări în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, precum şi în zona joasă a judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ cu rafale de 70…80 km/h.

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime cuprinse între 8 şi 17 grade şi minime între 0 şi 7 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei până spre -3 grade. În vestul şi nord-vestul ţării vor fi înnorări şi local va ploua, cu precădere spre seară şi noaptea.

La altitudini mari, în zona de munte precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi mai ales noaptea pe alocuri se va semnala ceaţă şi cu totul izolat ploi slabe în nordul Moldovei şi al Transilvaniei.

Prognoza meteo, 5 ianuarie 2022! Temperaturi de primăvară în mijlocul iernii. Maxima zilei ajunge al 17 grade
Pixabay

Prognoza meteo în Capitală

Se anunță vreme bună în Capitală. Potrivit ANM, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat, cu precădere pe parcursul zilei. Presiunea atmosferică va scădea foarte puțin, de la o valoare deja mai mică decât cea normală.

În ceea ce privește temperatura, maximele zilei se situează în jurul valorilor de 14…15 grade, iar cea minimă va ajunge la 2…4 grade. Spre ultima parte a zilei vor apărea condiții de ceață.