Meteorologii anunță că precipitațiile vor fi prezente în majoritatea zonelor din țară, marți, chiar dacă temperaturile mai cresc. În zonele montane, de asemenea, se anunță lapoviță și ninsori.

1. Prognoza meteo 28.12.2021

Cele mai multe precipitații vor cădea în zona Moldovei, acolo unde și ninge. Specialiștii meteo atrag atenția asupra unui pericol major în această perioadă. În anumite zone, cum ar fi în Sud, se va depune un nou strat de polei. Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va încălzi de abia spre sfârșitul acestei săptămâni.

Conform meteorologului Gabriela Băncilă, în sudul județelor din Moldova, cum ar fi Vrancea și Galați, sunt șanse mari să se formeze polei. De asemenea, aceleași șanse de a se forma polei sunt și în nord-estul Munteniei. Totodată, specialistul meteo anunță că ninsorile din Moldova se vor îndesi.

„Urmează o perioadă ceva mai bună, temperaturile vor marca o creştere spre sfârşitul săptămânii, anului. Vremea va deveni caldă pentru aceastăperioadă”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea PLUS, meteorologul Gabriela Băncilă.

2. Când se va încălzi

Meteorologii spun că azi, 28 decembrie, vremea va fi în continuare predominant închisă, dar se va încălzi uşor faţă de intervalul anterior.

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii restrânse în nordul, centrul şi sud-estul ţării şi doar cu totul izolat în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, iar în Maramureş şi pe crestele montane -mixte. Izolat vor mai fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Îndeosebi dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţă.