Conform prognozei meteo transmisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), și astăzi va fi înnorat și va ploua. În anumite zone din țară va ninge, iar la munte se va depune un strat consistent de zăpadă.

1. Prognoza meteo 27.12.2021

În sud-est, dimineața și seara se va forma polei pe șosele, iar maximele se vor încadra între minus 5 și 8 grade. În schimb, în sudul litoralului vor fi atinse 10-11 grade.

În Dobrogea și Bărăgan va fi înnorat și va ploua. Dimineață se va forma polei, însă temperaturile vor mai crește față de ziua precedentă. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem atmosferă închisă, ninsori consistente și temperaturi scăzute. La amiază se ating cel mult zero grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi foarte frig. Va ninge și se va depune un strat gros de zăpadă, iar temperaturile vor fi cu minus. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme neplăcută și precipitații. În Maramureș va fi lapoviță, în rest vor predomina ploile și la amiază se ating 4-5 grade Celsius.

2. Cum va fi vremea în Banat

Și în vest va ploua puternic. Totuși, după prânz se va încălzi puțin iar temperaturile vor ajunge la 2-3 grade Celsius. În sudul Banatului se vor atinge 6 grade.

De asemenea, în Transilvania va ninge, mai ales în Est și la munte, însă în celelalte zone va ploua.  În sud-vest va fi înnorat și va ploua, însă la munte va ninge mai ales la altitudini mari. Ieri la Drobeta-Turnu-Severin au fost 9 grade, însă astăzi se răcește și vor fi cel mult 2 grade.

Și în sudul țării va ploua, iar în zonele înalte de munte va ninge. Dimineața în estul Munteniei poate să se formeze poleiul și temperaturile nu trec de 2 grade Celsius.

3. Prognoza meteo pentru București

În București, astăzi cerul va fi acoperit de nori, va ploua din când în când iar dimineața se va forma polei pe șosele. Vântul va fi activ și după prânz se vor înregistra 2 grade Celsius.