Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea va fi caldă în majoritatea zonelor țării, iar valorile termice vor fi normale pentru această perioadă a lunii ianuarie.

Vremea este în încălzire ușoară. Meteorologii au anunțat că cerul va fi variabil în Oltenia și în jumătatea de vest a Munteniei, iar în celelalte regiuni înnorările vor persista. În Maramureș, Transilvania și la munte, vor fi precipitații slabe. În Crișana, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, se vor semnala ninsori slabe.

Temperaturi mai ridicate la final de ianuarie

La munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari, acolo unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând zăpada.

Astăzi, 26 ianuarie, temperaturile maxime se vor încadra între -5…-3 grade în Maramureș și Transilvania, până spre 5…6 grade în Muntenia și în Oltenia. Cele minime se vor situa între -9 și -1 grad. Dimineața se va semnala ceață.

foto: pixabay

În București, vremea se va încălzi ușor, iar temperatura maximă va fi de 3…5 grade, cea minimă de -6…-3 grade. Vântul va sufla slab până la moderat, iar cerul va fi temporar noros.

În zona montană, vântul va avea temporar intensificări, cu precădere la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură.