În cursul zilei de astăzi, 24 ianuarie, vremea va fi în toată România mai rece decât normalul acestei perioade. Minimele pot ajunge și la -18 grade în unele regiuni ale țării.

Azi, vremea în România va fi rece. Ninsorile își vor face apariția în Carpaţii Meridionali, Orientali, local în Moldova şi Bărăgan şi doar izolat în restul zonei montane, al Munteniei, în Oltenia şi în Dobrogea.

Vântul va suflat cu putere la munte,  în special pe crestele Carpaţilor Orientali şi Meridionali, unde rafalele vor depăşi 70…90 km/h şi ninsoarea va fi viscolită.

Totodată, în Moldova, nord-estul Munteniei şi Dobrogea, unde, pe alocuri, vor fi viteze de peste 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -16 şi -4 grade, mai scăzute în zonele depresionare., potrivit observatornews.ro.

Vremea în România. Ce temperaturi se vor înregistra la noapte

Mai mult decât atât, în timpul nopții,  în cea mai mare parte a ţării vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. pe arii extinse În regiunile intracarpatice şi local în zona deluroasă din restul teritoriului, va fi ger.

Cerul va fi acoperit în est, temporar noros în sud, precum şi în zona montană şi submontană şi mai mult senin în rest.

Acestea sunt  temperaturile maxime de astăzi, șansele de precipitații, procentul de umiditate și viteza vântului, pe 24 ianuarie 2022, în principalele orașe ale țării:

Timișoara: 3 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 79%, Vânt: 6 km/h

Oradea: 2 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 82%, Vânt: 16 km/h

Baia Mare: -2 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 92%, Vânt: 5 km/h

Cluj Napoca: 1 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 78%, Vânt: 6 km/h

Prognoza meteo 24 ianuarie 2022. Cum va fi vremea azi, în toată România
Pixabay

Cum va fi vremea în București

Și în Capitală vremea va fi rece astăzi. Cerul se va acoperi pe alocuri de nori și este posibil să ningă slab. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 30 km/h. Temperatura minimă va fi de -6…-5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre -9 grade.

Astăzi în București, temperatura maximă ar putea ajunge la o grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre -8 grade.

Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora şi trecător va ninge. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală până în jurul a 30 km/h, apoi în general slab, mai scrie sursa citată mai sus.