Meteorologii anunță o răcire a vremii. Temperaturile încep să scadă, iar în unele zone ale țării se lasă gerul, mai ales în perioada nopții. În zonele montan va ninge slab. Maxima zilei atinge 6 grade, în timp ce temperatura minimă scade până la -13 grade.

Prognoza meteo, 21 ianuarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 21 ianuarie 2022. Potrivit ANM, temperaturile vor fi în scădere faţă de ziua precedentă în multe zone din ţară, iar noaptea în nord-vestul, nordul, centrul ţării şi în zona deluroasă, local va fi ger.

Cerul va fi înnorat în nordul, nord-vestul teritoriului, precum şi în zonele montane şi submontane, unde va ninge slab. În restul ţării înnorările vor fi temporare şi precipitaţiile izolate, ninsori, iar în special în sud-est, mixte.

Astăzi, vântul va avea intensificări la munte, unde la altitudini mari vitezele vor depăşi 80…100 km/h. De asemenea, vizibilitatea va fi redusă şi zăpada troienită, iar în zonele joase de relief vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificări, în special în nordul Moldovei, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, unde se vor înregistra rafale la viteze de 45…55 km/h.

Temperaturile din termometre încep să scadă treptat. Maximele zilei se vor încadra între -5 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a ţării. Temperaturile minime coboară până la -13 şi -3 grade. Pe suprafeţe restrânse se va forma ceaţă cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo, 21 ianuarie! Vreme se răcește, iar temperatura minimă ajunge la -13 grade
Pixabay

Prognoza meteo în Capitală

Pentru București se anunță o zi cu cer înnorat, însă probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine redusă Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în orele amiezii. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Temperaturile din termometre sunt în scădere. Valorile maxime ale zilei ajung până la 5 grade, în timp ce temperaturile minime coboară până la -6…-4 grade, mai scăzute în zona preorăşenească spre -8 grade.

Pe parcursul nopții cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de -2…1 grade.