Vremea se răcește simțitor începând de joi, 19 septembrie 2019. Temperaturile vor scădea în anumite regiuni din România, în special în centru și în sudul țării, fiind neobișnuite pentru  perioada de tranziție în care ne aflăm.

Toate acestea se datorează aerului de origine polară care traversează țara noastră de la începutul săptămânii, care începând de joia aceasta se va instaura în toată țara.

Meteorologii au anunțat că această răcire va fi simțită la nivelul întregii țări, iar în sudul țării sunt anunțate ploi ușoare, care se vor intensifica în zona Dobrogei. În restul țării va fi simțit un vânt moderat, specific perioadei în care ne aflăm.

Nordul țării nu va fi atât de afectat de temperaturile scăzute, fiind notabilă o ușoară încălzire față de temperaturile din zilele precedente. În Centrul țării sunt așteptate pe timpul nopții temperaturi de până la -4 grade și vânuri puternice.

În restul țării, temperaturile se vor situa între 16 și 22 de grade, iar vântul va sufla pe creste cu o viteză de 60-70 de km/h.