Pentru ziua de astăzi meteorologii anunță o vreme senină, însă temperaturile încep să scadă. Vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor din țară, accentuând senzația de frig. Maxima zilei urcă până la 7 grade, în timp ce minima ajunge la -4 grade.

Prognoza meteo, 18 ianuarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 18 ianuarie 2022. Potrivit ANM, cerul va fi senin în majoritatea regiunilor, însă vremea rămâne vântoasă pe tot parcursul zilei. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h. În Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei şi local în Muntenia vor fi rafale de 55…60 km/h, iar în Moldova de 60…85 km/h. Intensificări ale vântului vor mai fi şi în restul zonelor, dar pe arii mai restrânse şi la viteze în general de 40…50 km/h.

Local se vor semnala precipitaţii, în general slabe cantitativ – ninsori viscolite în Transilvania şi în Maramureş şi mixte cu precădere în zonele deluroase şi în sud-estul ţării. La munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ îndeosebi în Carpaţii Meridionali. De asemenea, în restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în est şi sud-est, unde va fulgui.

Pentru ziua de astăzi, temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorilor -3 şi 7 grade, în timp ce minimele zilei se vor situa în general între -10 şi -4 grade. Spre finalul zilei, în vest şi centru, izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură. Presiunea atmosferică va creşte.

Prognoza meteo, 18 ianuarie 2022! Meteorologii anunță o răcire a vremii, iar vântul va sufla puternic în toată țara
Pixabay

Prognoza meteo în Capitală

Vremea se menține destul de caldă în Capitală pentru această perioadă. Valorile termice sunt în scădere față de cele din ziua anterioară. Temperatura maximă se va încadra între 4…6 grade, iar cea minimă va coborâ până la -6…-4 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat cu rafale de 35…40 km/h.

Spre seară cerul va prezenta unele înnorări, însă condiţiile pentru precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, vor fi reduse. Vântul va prezenta intensificări cu rafale de 40…45 km/h.