După o toamnă caldă în care românii s-au bucurat de temperaturi neobișnuit de calde, se pare că vremea își va intra în normalul pentru perioada calendaristică în care ne aflăm.

Meteorologii au emis prognoza pentru săptămâna 18-24 noiembrie, iar din câte se pare temperaturile vor scădea semificativ în toată țara. Sfârșitul lunii noiembrie aduce temperaturi scăzute și ploi.

Această răcire va fi resimțită în special spre finalul săptămânii, când cerul va fi predominant înnorat și sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie.

În prima jumătate a săptămânii, vremea va fi puțin mai caldă, iar termometrele vor indica între 16 și 18 grade Celsius, iar spre final, în special după data de 20 noiembrie se va răci treptat, ajungând chiar și la 10-12 grade.

Cel mai rece va fi în zona de nord-est a României, unde termometrele vor indica chiar și 1-2 grade. La munte vremea va fi la fel de rece, iar temperaturile maxime vor atinge 6 grade Celsius.

După data de 19 noiembrie sunt așteptate să apară ploi în majoritatea zonelor țării, iar această răcire va fi resimțită și săptămâna viitoare, atunci când temperaturile vor scădea și mai mult. Românii sunt sfătuiți să își pregătească hainele pentru vremea rece, deoarece iarna se apropie din ce în ce mai mult.