Meteorologii anunță vreme bună în majoritate regiunilor țării. Cerul o să fie senin, iar maxima zilei ajunge la 9 grade, în tip ce minima coboară până la -10 grade. Va ninge slab în Maramureş și local la munte şi pe arii restrânse în Transilvania. Izolat se va forma polei.

Prognoza meteo, 15 ianuarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 15 ianuarie 2022. Potrivit ANM, pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului îndeosebi în centrul teritoriului şi la munte, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mai ales fulguieli. În regiunile vestice se va semnala nebulozitate joasă sau ceaţă persistentă, asociate pe alocuri cu burniţă. Izolat vor fi condiţii de polei.

Astăzi, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în estul, sudul şi centrul ţării, cu viteze mai mari în prima jumătate a zilei, când în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali se vor înregistra rafale de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m se vor depăşi 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă. Presiunea atmosferică va creşte în sudul şi estul ţării.

De asemenea, valorile termice se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperatura maximă se va încadra între 0 şi 9 grade, iar cea minimă între -10 şi -2 grade.

Prognoza meteo, 15 ianuarie 2021! Meteorologii anunță vreme blândă și temperaturi de până la 9 grade
Pixabay

Prognoza meteo în Capitală

Astăzi, în București cerul o să fie variabil. În prima parte a zilei vor apărea înnorări sau ceață, revenind apoi în timpul nopții. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8…9 grade, în timp ce minima va coborâ până la -5…-3 grade. Presiunea atmosferică va creşte.

În timpul nopții, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.