Finalul verii aduce vreme extremă în România. În ultimele 24 de ore, mai multe județe au fost răvășite de furtuni și inundații. Iar veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune: pentru prima zi de toamnă, fenomenele de instabilitate continuă.

Prognoza meteo 1 septembrie 2023

România a trecut de la caniculă extremă la vijelii puternice. Localități întregi au fost măturate de furtunile care s-au abătut asupra țării noaptea trecută. Iar valul de aer rece, venit din regiunea de nord a Europei, continuă să afecteze fenomenele meteorologice.

Administrația de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp prognoza pentru prima zi de toamnă, 1 septembrie. Cerul va prezenta înnorări izolat și vor fi și scurte perioade de instabilitate atmosferică.

Vestea bună este că temperaturile care le-au dat mari bătăi de cap românilor în ultimele săptămâni sunt în scădere. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 7 și 22 de grade Celsius.

În sud și sud-estul țării va fi mai cald, în timp ce în centru va fi mai răcoare. Meteorologii nu au emis vreo avertizare de furtuni, după cum a fost în ultimele zile, semn că furtunile puternice vor lăsa România pentru o perioadă de timp.

Prognoza meteo pentru București

Pentru locuitorii capitalei, veștile de la meteorologi sunt foarte bune. Dispare canicula pe timpul zilei și nu sunt anunțate nici perioade cu ploi. Cerul va fi predominant senin, cu posibile înnorări la orele serii.

Vântul va sufla slab spre moderat, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade. Indicele UV va fi de 7 din 11.

Meteorologii anunță însă că și în luna septembrie, vremea va fi capricioasă. Va fi mult mai cald decât normalul acestei perioade, iar vijeliile nu vor întârzia să apară. România este în continuare sub influența valului de aer rece.