Cu toții ne-am obișnuit cu temperaturi ridicate în lunile decembrie și ianuarie, mult mai mari decât ar fi fost normal pentru această perioadă. Se pare că iarna își va intra de tot în drepturi, iar în luna februarie va fi extrem de frig.  

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna februarie. Ultima lună de iarnă va avea perioade mai reci dar și zile mai călduroase. Așadar, în primele zile ale lunii februarie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în special în sud est și la munte. În extremitatea de nord-est, sud-vest și de vest a țării, temperaturile vor fi mai ridicate și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. 

A doua săptămână a lunii februarie, cea mai friguroasă

În cea de doua săptămână a la ultimele luni de iarnă vor fi temperaturi care pe parcursul nopții vor fi negative. Cele mai coborâte valori vor fi înregistrate în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Aici este posibil să fie valori sub –15 grade. De asemenea, și în regiunile intracarpatice va fi foarte frig. Săptămâna 06.02- 13.02, va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. 

Prognoza ANM pentru luna februarie: Zona din România unde vor fi înregistrate -15 grade. Vine gerul!
Pexels

Pe de altă parte, în cea de a treia săptămână a lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile sudice, nord-estice și în extremitatea de vest a țării. În celelalte zone ale României, temperaturile vor fi apropiate de cele normale. 

Prognoza ANM pentru ultima lună de iarnă

În final, în ultima săptămână a lunii februarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale. 

Potrivit administrației naționale de meteorologie, până la sfârșitul lunii februarie s-ar putea înregistra un deficit al cantităților de precipitații în mod tradițional, ultima lună de iarnă fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a anotimpului rece.