Vladimir Putin, președintele Rusiei, nu dă semne că ar vrea să stopeze războiul împotriva Ucrainei. De altfel, oficialii din întreaga lume au îndoieli mari în ceea ce privește sănătatea psihică a liderului de la Kremlin. El pare de neoprit în această luptă sângeroasă, în care deja și-au pierdut viața mii de oameni.
Este a cincea zi de război în Ucraina! Acțiunile președintelui rus i-a șocat pe mulți, iar liderul ucrainean, Volodimir Zelensky, a anunțat că Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a ONU de la Haga. Ucrainenii vor să demonstreze că Vladimir Putin este „un principal criminal de război” al secolului XXI. Pe de altă parte, specialiștii i-au făcut profilul psihologic lui Putin, însă previziunile sunt înfricoșătoare în ceea ce îl privește.
Vladimir Putin este instabil psihic?
Psihiatrul român, Gabriel Diaconu, a oferit câteva amănunte importante despre profilul lui Vladimir Putin. Expertul a precizat că nu este deloc surprins de modul în care președintele rus a dorit să invadeze Ucraina.
Gabriel Diaconu a explicat că sunt două ipoteze în ceea ce privește comportamentul barbar al liderului de la Kremlin. Prima ipoteză ar fi că a fost puternic afectat emoțional de pandemia de Covid-19, care au dus la anumite probleme psihologice. A doua ipoteză ar fi că președintele rus joacă un rol, din dorința arzătoare de a pune stăpânire pe Ucraina.
„Din punctul meu de vedere imprevizibil nu a fost comportamentul lui Vladimir Putin. Imprevizibil devine răspunsul lumii libere la care cred că analiștii ruşi şi strategii şi inginerii lor nu se așteptau.
Răspunsul până în acest moment nu numai că descurajează Rusia, dar s-ar putea să creeze un disconfort psihologic care chiar la un moment dat să pună problema pe masă aşa cum şi voi ilustrați şi anume: ne trebuie ceva nou, ne trebuie o strategie, inclusiv schimbarea sau ridicarea tonului conversației”, a explicat psihiatrul, la Antena 3.
Ce ar avea de gând să facă pe viitor președintele rus
Medicul a mai sugerat faptul că Vladimir Putin are șanse mare să sufere de o instabilitate psihică, lucru care reprezintă un adevărat pericol pentru întreaga populație. Gabriel Diaconu a mai spus că puterea și controlul pe care le deține Putin ar putea avea efecte devastatoare asupra lumii. De asemenea, discursul lui Vladimir Putin prin care anunța că a trimis forțele militare speciale în Ucraina a fost intens analizat. Analiștii au precizat că discurul lui a fost ‘delirant’.
„În momentul de faţă îmi doresc cel puţin Vladimir Putin să ştie ce este în mintea lui Vladimir Putin. Cineva care nu este stabil psihic nu ar trebui să aibă atâta putere sau control.
La fel de bine cum generalii ruşi ştiu şi simt că au o responsabilitate faţă de umanitate, nu doar faţă de succesul armatei lor.
În momentul de faţă totul este pus pe masă şi observăm de la o zi la alta că si din UE şi SUA vin niște răspunsuri care par simetrice la dezechilibrul care este psihic, emoțional, comportamental creat de Rusia prin invazia unei ţări care cel puţin la nivel militar este total asimetrică faţă de Rusia.
Psihologia tiranilor în general evoluează. Putin are 23 de ani ( n.r de când e preşedintele Rusiei). În traiectoria oricărui tiran pleci de la tiranul bând şi sfârșești la tiranul punct. Şi în momentul de faţă nu a mai rămas nimic blând în comportamentul Kremlinului.”, a mai completat Gabriel Diaconu, potrivit sursei citate anterior.