Timp de secole, Nostradamus a fascinat prin previziunile sale. Realizate la începutul anilor 1500, unele dintre ele sunt foarte apropiate de evenimente contemporane. În contextul în care anul 2023 se apropie cu pași repezi, profețiile lui Nostradamus sunt analizate pentru a vedea ce ne rezervă acest nou an.

Potrivit lui Nostradamus, omul își va continua cucerirea spațiului

Încă o dată, legenda lui Nostradamus se adeverește. Printre previziunile sale pentru anul viitor, celebrul și misteriosul Nostradamus menționează o „lumină” care va cădea pe Marte în 2023. Printre cei care cred în darul și viziunile sale, aceasta înseamnă că omenirea ar trebui să facă descoperirea care îi va permite să călătorească în curând pe planeta roșie.

Un anunț care poate fi ușor de legat de ultimele noutăți despre cucerirea spațiului, în special a Lunii. Într-adevăr, pe 16 noiembrie, misiunea Artemis, condusă de Statele Unite, a trimis cu succes în spațiu racheta SLS, care transportă nava spațială Orion. Această nouă misiune, la mai bine de 50 de ani de la Apollo, este considerată a fi primul pas spre întoarcerea omului pe Lună.

Sursa: Social media

În ceea ce privește cucerirea planetei Marte, de câțiva ani, NASA, dar și oameni de afaceri precum Jeff Bezos și Elon Musk, investesc milioane de dolari în acest sens. Dacă trimiterea de sonde a permis să se afle mai multe despre această planetă, obiectivul este acela de a putea trimite oameni acolo sau chiar de a instala umanitatea acolo dacă viața pe Pământ nu va mai fi posibilă.

Coincidență pentru unii, dovadă a veridicității previziunilor lui Nostradamus pentru alții, un lucru este cert: toți ochii vor fi ațintiți asupra spațiului în 2023.

Nostradamus, o legendă de peste 450 de ani

Nostradamus, al cărui nume real este Michel de Nostredame, s-a născut la 14 decembrie 1503. La o vârstă foarte fragedă, băiatul a fost remarcat de colegii săi. Se spunea că are o memorie excepțională. La Universitatea din Avignon, colegii săi de facultate l-au poreclit „tânărul astrolog”. Acest lucru s-a datorat cauza pasiunii sale pentru fenomenele cerești, cum ar fi stelele căzătoare, meteoriții, stelele, etc.

Deși a fost nevoit să părăsească școala odată cu sosirea ciumei, s-a reînscris rapid la Universitatea din Montpellier pentru a obține un doctorat în medicină. În anii 1530, a practicat în sudul Franței ca medic și farmacist. Moartea soției sale, câțiva ani mai târziu, l-a determinat să întreprindă numeroase călătorii prin Franța.

În 1555, Michel de Nostredame a publicat cartea Les Propheties.