Situație alarmantă la Buzău, unde un bărbat cu antecedente de agresiuni sexuale a fost lăsat să le predea copiilor. Profesorul are la activ şi alte condamnări, printre care și una legată de droguri.

Profesor ziua, agresor sexual în timpul liber

Profesorul, în vârstă de 40 de ani, le predă elevilor săi desen. Este cadru didactic atât la o școală gimnazială, cât și la un liceu. A ajuns la catedră în ciuda faptului că este un pericol pentru copii, în acest sens existând și dovezi legale împotriva lui.

Mai exact, individul este cunoscut pentru faptul că în trecut a agresat sexual persoane. Motiv pentru care este înscris în registrul agresorilor sexuali.

Acest lucru nu l-a împiedicat însă să revină în fața elevilor și să le predea. După ce părinții și elevii au aflat despre acest lucru, la nivelul unităților școlare unde acesta activează a fost deschisă o anchetă.

Urmează să se stabilească exact cum a ajuns bărbatul să fie profesor, având în vedere antecedentele sale. Este fie vorba despre neglijență a conducerii școlilor, fie de un act voit.

Conform legii, o persoană care urmează să fie profesor, trebuie să prezinte înainte o serie de documente. Printre care un certificat de integritate care să ateste că nu se află în registrul agresorilor sexuali.

Mai mult decât atât, nu ar fi singura acuzație penală care i-a fost adusă bărbatului.

Se pare că acesta a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Iar în perioada aceasta, în care merge la școală și predă, ar fi în perioada de probă.

În acest caz, oamenii legi fac cercetări sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun.

În plus,  Poliţia a sesizat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a declanşa propria anchetă.