Reclamă
Reclamă

Tribunalul militar al regiunii ruse Lipeţk a condamnat un profesor de şcoală la 20 de ani de închisoare pentru transfer de bani către batalionul ucrainean Azov, considerat organizație teroristă în Rusia, conform EFE.

Profesorul, Danil Kliuka, în vârstă de 27 de ani, îşi apără nevinovăţia şi susţine că a trimis bani doar unui frate care locuieşte în regiunea ucraineană Lugansk, a informat joi portalul Meduza. Kliuka a fost însă condamnat în temeiul articolelor 275 din codul penal (înaltă trădare) şi 205.1 (colaborare cu o organizaţie teroristă), conform notelor EFE, citate de Agerpres.

Procuratura rusă susţine că bărbatul a trimis batalionului Azov 20.000 de ruble (aproximativ 230 de dolari) în criptomonedă în octombrie 2022. Acești bani ar fi fost folosiți pentru achiziționarea de arme, drone și alte echipamente militare.

Reclamă

Kliuka a afirmat că adevăratul motiv al urmăririi şi condamnării sale judiciare sunt caricaturile pe care le desenează în revistele de propagandă primite de şcoala în care lucra. Aceste caricaturi l-au costat inițial concedierea, fiind descoperite de şefii săi și raportate ulterior către Serviciul Federal de Securitate (FSB). „M-am gândit că totul se va termina cu demiterea mea, dar au şi sunat la FSB, le-au dat revistele şi au spus că sunt interesat de dispozitive explozive”, a declarat el.

Tânărul profesor a condamnat faptul că FSB „i-a cerut insistent să recunoască” că banii nu sunt pentru fratele său, ci pentru batalionul Azov.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro