Reclamă

Majoritatea dintre noi folosim recipiente de plastic pentru a depozita diferite alimente în frigider sau pentru a lua masa la pachet. Acestea reprezintă o soluție mai ieftină față de cele din sticlă și mai la îndemână, dar există anumite alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în recipientele de plastic.

Ce produse nu ar trebui să depozitezi în caserolele de plastic

Nu toate alimentele sunt sigure pentru a fi depozitate în recipiente de plastic. Câteva dintre ele se strică repede sau capătă un miros deranjant, pentru că bacteriile se înmulțesc mult mai repede. Iată ce alimente nu ar trebui să depozitezi pentru mult timp în caserolele de plastic.

Sursa: Social Media
  • Carne procesată

Depozitarea cărnii în recipiente de plastic poate avea un efect negativ asupra aromei acesteia și duce la pierderea majorității nutrienților. De exemplu, chifteluțele sau tocana de carne își schimbă repede aroma atunci când sunt depozitate într-un recipient din plastic.

  • Ouăle proaspete

Ouăle proaspete și mâncărurile făcute din ouă, precum maioneza, nu trebuie păstrate deloc în caserole de plastic. Există un risc ridicat ca bacterii precum salmonella sau E. coli să se înmulțească mult mai repede.

  • Lapte și produse lactate

În cele mai multe dintre cazuri, laptele și produsele lactate se strică mult mai repede dacă le pui în recipiente de plastic, chiar și atunci când sunt puse în frigider. Laptele poate fi lăsat pentru doar câteva ore în caserola de plastic, însă nu mai mult.

Nu pune următoarele alimente în recipiente de plastic

  • Brânza

Brânza face parte din categoria lactatelor precizată adineauri, dar în acest caz vorbim despre ea separat. Brânza poate fi păstrate în anumite recipiente speciale, însă nu de plastic. În cazul în care aceasta nu este depozitată corespunzător, bacteriile și ciupercile se înmulțesc extrem de repede.

Mai mult, dacă este depozitată într-un recipient închis timp de în jur de trei zile, se acumulează substanțe volatile, ceea ce înseamnă că vor apărea bacterii mult mai repede.

  • Ceaiul sau cafea

Sunt recipiente speciale pentru ceai și cafea, precum cele care țin băutura caldă mai mult timp. Cu toate acestea, dacă ai de gând să pui ceai sau cafea într-un recipient de plastic, recomandat este să aștepți până când băuturile se vor mai răci, măcar până la temperatura camerei.

Atunci când vasele de plastic intră în contact cu alimente fierbinți crește semnificativ riscul de a apărea bacterii. Cel mai indicat ar fi ca ceaiul sau cafea să fie depozitate în recipiente speciale.

Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro