Femeile își doresc cu disperare să găsească produse care să le ofere un ten perfect. Pentru asta, ele sunt dispuse să cheltuiască sume exorbitante pentru diferite creme și loțiuni minune, care promit să asigure un ten curat, fără imperfecțiuni și veșnic tânăr.

Dermatologii atenționează însă că nu toate produsele sunt benefice pielii, în ciuda faptului că vin din partea unui brand cu o reputație foarte bună sau că au un preț foarte ridicat. De cele mai multe ori, aceste produse produc mai mult rău decât bine și nu ne fac decât să pierdem bani pe care i-am fi putut folosi în alt scop.

Ia-tă 5 produse pe care dermatologii nu le recomandă:

1.Tonerul

Deși oferă o senzație de prospețime și de curățare, nu există evidențe științifice testate dermatologic care să confirme beneficiile tonerului. Cu toate că pare o etapă foarte importantă în rutina de îngrijire a tenului, tonerele pot conține alcool, substanță care deshidratează pielea și care o fac să îmbătrânească mai repede și să aibă imperfecțiuni. Este recomandată folosirea unui produs cu vitamine, cum ar fi vitamina C sau E, care să aibă efecte benefice asupra tenului.

2.Produsele de curățare

Dermatologii recomandă folosirea unui gel de curățare simplu, care să aibă ingrediente naturale și care să nu usuce tenul și să nu îl priveze de uleiurile sale naturale. Chiar dacă dă impresia unui ten curat, această curățare excesivă a feței face mai mult rău decât bine.

3. Cremele anti-celulită sau anti-vergeturi

Nu există o soluție care să amelioreze vergeturile sau celulita. Cu toate că aceste produse sunt foarte hidratante, dermatologii afirmă că aceste produse sunt inutile, fără să aibă alte beneficii asupra pielii.

4. Produsele care promit rezultate imediate

Ca orice organ din corpul nostru, și pielea are nevoie de timp să se vindece. Produsele care promit rezultate miraculoase peste noapte sunt doar minciuni care au drept scop vânzarea cât mai rapidă la prețuri ridicate. Tenul are nevoie de timp și de produse naturale, care să acționeze în profunzime pentru cele mai bune rezultate. Iar aceste rezultate necesită, din păcate, mult timp.

5. Periile de curățare și exfoliante

Chiar dacă exfolierea este recomandată de doctori, dermatologii atenționează asupra acestor perii minune care promit un ten curat. La fel ca și gelurile de curățare, pot provoca mai mult rău decât bine, având același efect de deshidratate a pieli.