Printre cei reținuți se numără și Cătălin Lăscuț.

Marți, mai multe persoane au fost duse la audieri într-un dosar deschis de procurorii DNA în ceea ce privește activitățile comerciale din Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Printre ele se numără Alexandru Ivan, fostul director al aeroportului. La adresa lui se aduc acuzații conform cărora ar fi pretins mită de 22 de milioane de euro pentru ca magazinele din aeroport să își poată prelungi activitatea. 

Însă, Alexandru Ivan nu este singurul anchetat în dosar. Alături de el mai sunt prezente și nume precum Cristian Dumitru Bălan, Radu Laurențiu Tănăsescu, director SC Milenium Pro Design, dar și Cătălin Lăscut. Acesta, din urmă, este foarte cunoscut în lumea afaceriștilor și are eticheta de „crai de Capitală”.

Lăscut a plasat o parte din influență și soției sale și a numit-o acționar în toate firmele. Crina, partenera acestuia are doar bijuterii scumpe, printre care un Audemars Piguet Royal de 50.000 euro, dar și un diamant de 7 carate, în valoare de 200.000 euro. Lăscut are relații peste tot și nu se ferește să se prezinte ca fiind prieten foarte bun cu Adrian Ciocîrlan, director adjunct SRI.

Cei patru reținuți sunt în arest la domiciliu

În același dosar mai este plasat sub control judiciar și Bogdan-Șerban Lițoi, fost director al Direcției Management Facilități Aeroportuare din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Obiectul dosarului deschis de procurorii DNA îl fac contractele pe care Compania Națională Aeroporturi București le-a încheiat cu firmele care își desfășoară activitatea în spațiile din subordinea Ministerului Transporturilor.

Cu alte cuvinte, sunt luați în vizor cei care gestionează spațiile comerciale din zona duty free care s-ar fi folosit de traficul de influență pentru a prelungi contractele de funcționare.

„Nu pot decât să aplaud ancheta DNA. E bine că în sfârșit se face anchetă acolo. Sunt absolut incredibile sumele care se vehiculează mită, dacă se dovedesc a fi adevărate. Nu am fost contactat, nu îi cunosc, nu am avut nicio legătură cu cei care pretindeau că ar avea influență asupra mea. Singurul cu care discut de la aeroport este directorul general, dl. Păun”, a declarat Sorin Grindeanu, în exclusivitate,  pentru G4media.ro.

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.