Reclamă
Reclamă

Zeci de procurori de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au dat în judecată instituția, solicitând salarii majorate până la 8.000 de euro, în condițiile în care în prezent câștigă aproximativ 5.000 de euro.

Magistrații vor ca veniturile lor să fie aliniate cu cele ale procurorilor de la Parchetul European, conform informațiilor furnizate de G4Media. În motivarea transmisă instanței, procurorii afirmă că au aceleași condiții de angajare, aceleași competențe și desfașoară aceeași muncă.

„43 de procurori, în frunte cu unul dintre adjuncții procurorului șef, au dat în judecată DNA-ul și cer ca salariile lor să fie aliniate cu ale colegilor delegați în Parchetul European,” a menționat sursa citată. În prezent, un procuror din România câștigă în medie 5.000 de euro, în timp ce un procuror de la Parchetul European poate avea un salariu de peste 8.000 de euro.

Reclamă

Procurorii nu cer doar alinierea salariilor, ci și plata diferențelor salariale începând de la 1 iunie 2021, când și-a început activitatea Parchetul European. Pe lista reclamanților se află și doi procurori delegați vara trecută în funcții la această instituție europeană. Aceștia solicită plata diferențelor salariale pentru perioada în care nu au activat ca procurori delegați.

Revendicările includ plata retroactivă a sumelor datorate pentru a acoperi perioada de la 1 iunie 2021 până în prezent. Salariile procurorilor, inclusiv ale celor delegați la Parchetul European, sunt plătite de instituția din România.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro