Accidentul mortal a fost surprins de o cameră de supraveghere. Secvenţele sunt sfâşietoare. Polițistul avea o viteză ilegal de mare în momentul în care s-a produs tragedia. Copilele au sesizat că acesta nu dă semne să se oprească la trecere și au început să alerge pentru a traversa mai repede. 

Doar una dintre fetițe a rămas în viață. Impactul atât de mare cu mașina vinovatului a aruncat-o până pe cealaltă parte a străzii. Din păcate, Raisa, nu a supraviețuit. Polițistul a luat-o pe capotă și abia după 50 de m a reușit să oprească. Frână a aruncat-o direct la pământ și nu a avut șanse de supravițuire.

Agentul NU se afla în misiune

Joi, 13 ianuarie, a fost cu adevărat o zi cu ghinion pentru fetița de 12 ani ucisă și familia ei. O tragedie de proporții a cuprins România, însă nu s-a făcut dreptate pentru regretatul copil. Poliția ar fi dat de înțeles oamenilor că agentul de la volan era în misiune. Astfel au încercat să justifice viteza atât de mare cu care a lovit-o pe minoră.

În momentul în care un poliţist intră de serviciu, se află în misiune. Urmează să se stabilească unde se grăbea, dacă era sau nu o urgenţă”, a declarat Diana Sarca, Poliția Capitalei.

În schimb, procurorii au clarificat dilema, iar agentul este considerat vinovat pentru uciderea fetei și viteza necorespunzătoaare.

„Avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice şi nu se afla în misiune. Nu a respectat regimul de viteză.”, sunt declarațiile lui Radu Călin, procuror.

Procurorii au dat verdictul. Polițistul care a omorât o minoră pe trecerea de pietoni NU se afla în misiune, în momentul accidentului. Ce pedeapsă va primi
Arhivă

Polițistul vinovat de accident este plasat sub control judiciar

Poliţistul va fi cercetat pentru ucidere din culpă, fiind plasat sub control judiciar, după ce a fost audiat.

Deși agentul are carnet încă din anul 2012, acesta îl preschimbase în Marea Britanie în anul 2016. Documentul este încă valabil, deoarece în urmă cu 6 ani, Marea Britanie era în Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, bărbatul este vinovat pentru moartea fetiței de 13 ani. Raisa și prietena ei traversau strada regulamentar, conform filmărilor.

„Copiii l-au văzut. În secunda doi, copila s-a simţit lovită la picior şi aruncată pe burtă pe partea cealaltă. Copilul meu are o intervenţie chirurgicală la picior. Acum ne rugăm pe partea psihică”, declară mama fetiței rănite.