Cererea procurorilor de a strămuta procesul lui Vlad Pascu, acuzat de omor în urma unui accident rutier la 2 Mai, care a rezultat în moartea a doi tineri, a fost respinsă de Curtea de Apel.

Astfel, cazul va continua să fie judecat la Judecătoria Mangalia, instanța originală desemnată pentru acest proces. Decizia vine în ciuda dorinței Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de a transfera cazul, motivându-și cererea prin amploarea luată de acesta.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost desemnată să supravegheze desfășurarea procesului, în ciuda unor nemulțumiri exprimate de părinții victimelor accidentului. Acestora li s-a părut inadecvată atitudinea acesteia în sala de judecată, menționând un incident nefericit prin care judecătoarea a cerut buletinul unei victime decedate, desconectată aparent de circumstanțele tragediei. Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că Inspecția Judiciară a fost sesizată cu privire la conduita judecătoarei.

La un termen de judecată anterior, familia uneia dintre victime a exprimat frustrarea că Vlad Pascu nu a fost prezent, opunându-se tratamentului pe care consideră că l-a primit din partea sistemului judiciar. Un gest simbolic a fost făcut de tatăl unuia dintre tinerii decedați, care a adus fotografia fiului său în sala de judecată, însă judecătoarea a întrebat cine este persoana din fotografie, amplificând nemulțumirea familiei.