Reclamă
Reclamă

Judecătoria Mangalia a stabilit un nou termen pentru procesul lui Vlad Pascu, conducătorul auto care a accidentat mortal doi tineri și a rănit alți trei, în data de 14 august. Instanța a decis, vineri, efectuarea unei expertize medico-legale pentru persoanele vătămate, la solicitarea avocatului Adrian Cuculis.

Expertiza va fi realizată la Institutul Național de Medicină Legală (INML) București și, în funcție de concluziile medicilor legiști, încadrarea juridică ar putea fi schimbată din vătămare corporală în vătămare corporală cu circumstanțe agravante. „Expertiza este o chestiune de normalitate, pentru că avem nevoie de o evaluare clară a stării victimelor. Trei dintre acești copii au rămas în viață, doi cu infirmitate permanentă vizibilă. Este necesară o expertiză pentru a pronunța o hotărâre corectă,” a declarat Adrian Cuculis.

Avocatul lui Pascu, Adrian Bendeac, a confirmat că expertiza medicală a fost solicitată pentru două dintre persoanele vătămate. „S-a dispus această expertiză la solicitarea domnului avocat Cuculis, pentru cele două persoane vătămate. Toate părțile implicate au posibilitatea de a-și propune experți și de a participa la efectuarea acestor expertize” a declarat Bendeac. Acesta a adăugat că rezultatul expertizei ar putea duce la agravarea încadrării juridice inițiale, dacă se constată că rănile causate necesită îngrijiri medicale peste 90 de zile sau dacă produc infirmitate.

Reclamă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată pe Vlad Pascu, în octombrie 2023, în stare de arest preventiv, pentru infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. „În dimineața zilei de 19 august 2023, inculpatul a condus un autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și a acroșat un grup de persoane pe marginea drumului, la intrare în localitatea 2 Mai. În urma impactului, a rezultat decesul a doi tineri și rănirea altor trei, după care inculpatul a părăsit locul accidentului,” au transmis procurorii.

Decizia Judecătoriei Mangalia de a solicita o expertiză medico-legală este văzută ca un pas esențial pentru a clarifica detaliile medicale și juridice ale acestui caz complex. Concluziile expertizei vor fi prezentate înainte de termenul stabilit pentru 14 august, moment în care instanța va decide următorii pași în procesul lui Vlad Pascu.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro