Aproape două treimi dintre potențialii jurați convocați pentru a lua parte la procesul lui Donald Trump la New York și-au exprimat neîncrederea în capacitatea lor de a judeca cazul în mod imparțial, ducând la excluderea lor imediată din procedură. Din cele 96 de persoane aduse inițial pentru selecție, 60 au fost respinse pentru diverse motive, inclusiv incapacitatea declarată de a fi imparțiali.

Judecătorul Juan Merchan a anunțat că eliminarea potențialilor jurați din considerente de imparțialitate se va face fără necesitatea de a oferi justificări detaliate, o decizie neobișnuită menită să eficientizeze procesul de selecție. Cei aproximativ 30 de candidați rămași sunt supuși unui set de întrebări pentru a evalua potențialele lor prejudecăți.

Donald Trump a numit procesul o "vânătoare de vrăjitoare", exprimându-și îngrijorarea că acesta îl va împiedica să organizeze eficient campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Procesul, care ar putea dura până la sfârșitul lunii mai, acuză fostul președinte de falsificarea documentelor fiscale într-o presupusă schemă de tăinuire a banilor plătiți unei vedete porno pentru a păstra tăcerea despre o presupusă relație.

În oltre, Trump a criticat procesul și judecătorul, afirmând că împiedică derularea unui proces echitabil. Selecția juraților a fost însoțită de dificultăți, majoritatea candidaților exprimându-și rezervele privind imparțialitatea. Interdicția propusă de procurori împotriva lui Trump de a discuta despre martorii din dosar reprezintă un alt punct de tensiune.

În contextul acestui proces judecătoresc încărcat de tensiuni și acuzații, compania lui Trump, Trump Media, se confruntă de asemenea cu dificultăți, înregistrând o scădere semnificativă a valorii acțiunilor odată cu emiterea de noi acțiuni pentru a genera capital, o mișcare care a redus substanțial valoarea de piață a companiei.