Au început procedurile judiciare într-un caz care a ținut prima pagină a ziarelor legat de moartea suspectă a polițistului din Boston, John O’Keefe, găsit mort în zăpadă în ianuarie 2022. Iubita acestuia, Karen Read, este acuzată că l-ar fi lovit cu mașina după ce a consumat alcool și că ar fi părăsit locul accidentului, pledând nevinovată față de acuzațiile aduse.

Dezbaterea publică s-a concentrat pe circumstanțele decesului lui O’Keefe, întrebându-se dacă acesta a fost omorât în rezidența unui alt polițist înainte de a fi lăsat să moară în frig sau dacă a fost vorba de un incident izolat legat de atacul cu mașina. Acuzațiile de mușamalizare și protestele au intensificat interesul național pentru acest caz, transformându-l într-un subiect de discuție pe bloguri și rețelele de socializare.

Selecția juriului, îngreunată de notorietatea cazului, a avut loc săptămâna aceasta, evidențiind provocările în obținerea unui proces echitabil. Avocatul Karen Read, Alan Jackson, a propus teoria că O’Keefe ar fi fost implicat într-o altercație fizică ce a dus la moartea sa, plasând vina pe o posibilă luptă internă care a sfârșit tragic.

Pe de altă parte, avocații acuzației prezintă scenariul în care un conflict între Read și O’Keefe s-ar fi încheiat cu moartea acestuia din urmă, abandonat să moară după ce a fost lovit de vehicul. Interesant, investigațiile au dezvăluit că cumnata polițistului ar putea avea legătură cu presupusa mușamalizare, însă nu au fost formulate acuzații oficiale împotriva ei.