Un proces civil din Santa Clara, California, ar putea stabiliza responsabilitățile companiei Tesla după ce un copil de 2 ani a reușit să pornească un Model X și și-a accidentat mama însărcinată. Mallory Harcourt, victima accidentului din decembrie 2018, acuză Tesla de neglijență și cere daune substanțiale pentru rănile suferite și pentru cele suferite de fiica sa, născută prematur ca urmare a incidentului.

Evenimentul a survenit în curtea familiei din Santa Barbara, cu doar câteva zile după ce SUV-ul a fost achiziționat, promovat ca fiind „cel mai sigur, mai rapid și mai performant SUV fabricat vreodată”. Conform declarațiilor, fiul său a putut să pornească vehiculul și să o lovească fără niciun avertisment anterior din partea sistemei de siguranță al mașinii. Harcourt, care se aștepta ca Tesla să oprească automat, a fost grav rănită după ce SUV-ul a lovit-o.

Tesla răspunde acuzațiilor susținând că Harcourt este singura responsabilă pentru incident, argumentând că design-ul și funcțiile Modelului X au limitat gravitatea consecințelor.

În lumina acestui caz, avocații familiei Harcourt contestă siguranța Modelului X, subliniind capacitatea unui copil de doi ani de a activa vehiculul și de a-l pune în mișcare. Aceste aspecte readuc în discuție problemele de siguranță asociate cu mașinile Tesla, care au făcut obiectul altor procese în trecut, inclusiv incidente grave și plăți de despăgubiri.’