Un caz de înșelăciune aproape ireal a ajuns în atenția instanței din Verona, Italia, implicând un bărbat înșelat de un profil fals pentru aproape un deceniu. Andrea Scolari, victima povestirii, și-a pierdut 112.000 de euro într-o relație virtuală cu o persoană inexistentă, folosind imaginea supermodelului Irina Shayk pentru a-și crea o identitate fictivă.

Scolari a crezut timp de 10 ani că întreține o relație cu Jackie, o presupusă avocată și fost model din Grecia. În realitate, femeia nu a existat niciodată iar banii trimiși au ajuns la fosta sa cumnată, Angelica Biffino. Sub pretextul că fiica sa fictivă s-a îmbolnăvit, Jackie l-a convins pe Andrea să-i trimită toți banii, determinându-l chiar să se împrumute.

După ani de îndoială și semnale de alarmă ignorate de la apropiați, situația lui Scolari a ajuns în atenția unei emisiuni TV italiene, care a revelat în cele din urmă adevărul dureros. Drept urmare, autoritățile au fost sesizate despre caz, dezvăluind că în spatele escrocheriei se află Angelica Biffino, negându-și vina și angajând un avocat.

Procesul împotriva lui Biffino va începe în curând, unde sunt citați ca martori inclusiv reporterii implicați în dezvăluirea cazului. Andrea Scolari cere acum despăgubiri morale și materiale în valoare de 160.000 de euro, în speranța unei reparații pentru prejudiciul suferit.