Reclamă

Pacienții cu boală cronică de rinichi, care au nevoie de hemodializă pentru a suplini funcția de epurare a sângelui, pot beneficia de o procedură chirurgicală vitală. Dr. Sorin Băilă, medic primar chirurgie vasculară, explică modul în care fistula arteriovenoasă ajută acești pacienți.

Fistula arteriovenoasă se realizează prin crearea unei comunicări chirurgicale între o arteră și o venă, facilitând accesul vascular necesar hemodializei. Hemodializa necesită un debit mare, comparabil cu presiunea arterială, iar fistula oferă această presiune la nivel venos.

Fistula arteriovenoasă este apreciată pentru durabilitatea sa și reduce riscul de infecții în comparație cu alte metode de acces vascular. Calea de comunicare este de obicei localizată la plica cotului și este creată printr-o intervenție de chirurgie vasculară, care implică o spitalizare de scurtă durată.

Intervenția pentru realizarea fistulei arteriovenoase nu este dureroasă, datorită utilizării anesteziei locale, și durează mai puțin de o oră.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro