Problemele în dragoste au reușit să o compromită pe o procuroare șef. Asta pentru că s-a încrezut prea mult în puterea ei de a-și salva iubitul. Raluca Stăncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, a fost condamnată la începutul săptămânii definitiv la 6 ani și 10 luni de închisoare. Pe baza unui dosar în care a fost acuzată de șantaj. Cât pentru și instigare la favorizarea făptuitorului. Dar și instigare la compromiterea intereselor justiției, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau ne publice și conflict de interese.

Problemele în dragoste au periclitat profesia procuroarei șef

Se pare că în același dosar, iubitul Ralucăi Stăncescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru șantaj. Dar și fostul șef al Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, Bogdan Daniel Buliga, s-a ales cu o sentință de 2 ani și 6 luni închisoare pentru mărturie mincinoasă. air un agent în cadrul Poliției municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale, Constantin Batca, a fost condamnat la 3 ani, 6 luni și 20 de zile închisoare.

„Prin constrângerea psihică exercitată, inculpații Stăncescu Raluca și Stavara Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că, dacă refuză, vor fi inițiate cercetări față de aceasta și față de membrii familiei acesteia pentru săvârșirea unor pretinse infracțiuni de evaziune fiscală și trafic de persoane,”. Se preciza în acuzarea DNA.

În timpul anchetei au fost scoase la lumină mai multe nereguli la care contribuise foarte mult Raluca Stăncescu. Se pare că în perioada 30 octombrie 2015 – 4 februarie 2016, aceasta l-ar fi determinat în mod expres pe agentul Constantin Batca să îngreuneze și să prelungească cercetările. El fusese obligat să amâne foarte mult cercetările pe care le efectua într-o cauză penală față de Cătălin Stavara. Acesta din urmă fiind sub cercetare pentru săvârșirea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe. Presiunile făcute de procuroarea șefă au avut scopul de a îngreuna cercetările penale, pentru favorizarea iubitului său .