Delfinii sunt ținte sigure din cauza bombardamentelor din Marea Neagră.

Delfinii sunt ținte sigure din cauza bombardamentelor ce au loc în Marea Neagră. Mamiferele și-au pierdut viața în ultimele luni, iar biologii trag un semnal de alarmă. Recent, a fost văzut în stațiunea Mamaia un delfin ce plutea în derivă, chiar printre turiștii veniți la distracție.

Biologii au relatat în numeroase rânduri că delfinii au mult de suferit din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina. Mamiferelor le este afectat auzul pentru că sunetul produs de rachete sau bombardamente este prea puternic și își pierd orientarea. Mulți dintre aceștia, au încercat să fugă și au ajung să moară de foame în apropiere de litoralul bulgăresc sau turcesc.

 Și România a avut parte de astfel de evenimente. Recent, un videoclip postat pe o rețea de socializare s-a viralizat și a emoționat pe toată lumea. Printre turiștii veniți la distracție și dornici de bălăceală s-a aflat și un delfin care plutea, fără șanse mari la viață.

@banumonicaa #fy #foryoupage ♬ Oh No – Kreepa

Pentr 3000 de delfini au murit

Biologul ucrainean Ivan Rusev a anunțat pe contul său de Facebook că în trecut, delfinii erau prinși în plasele de pescuit și nu mai aveau șanse de scăpare. În prezent, evenimentele din Marea Neagră, precum bombardamentele sau minele îi afectează foarte tare. Cele mai multe mamifere găsite la mal aveau răni și arsuri pe ele. Pe lângă rănirea lor, organismul delfinilor este mai predispus la boli infecțioase care ajung să-i ucidă într-un timp destul de scurt și nu mai pot captura pești să se hrănească.

„Spre deosebire de anii anteriori, delfinii mor acum din cauza activităţilor militare în Marea Neagră, din cauza războiului barbar şi fără sens” al Rusiei. Sonarele puternice şi exploziile perturbă delicatul sistem de orientare al animalelor. Aceşti delfini orbi mor de foame, nemaifiind capabili să captureze peşti. ”, a scris cercetătorul Ivan Rusev pe contul său de Facebook.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.