Elevii de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ îndură gerul în timpul orelor din după-amiază, deoarece clădirea școlii nu este încălzită corespunzător în această perioadă a zilei. Această problemă îngrijorătoare a fost semnalată de un tată al unui elev, care a declarat că fiica sa a venit acasă cu mâinile violet de frig. Situația este similară și pentru alți elevi, aceștia simțindu-se la fel de rău în sălile de clasă.

Directorul liceului, Minodora Paliu a identificat problema și a recunoscut că este necesară angajarea unui fochist pentru a rezolva această situație. Ea a afirmat că deja s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului și că această problemă va fi rezolvată în scurt timp.

În plus, s-a discutat cu Camera de Comerț în vederea obținerii unui atestat de fochist pentru alte trei persoane, care vor urma un curs de pregătire în acest sens. Aceasta, spune directorul, este o problemă temporară cauzată de deficiențe în personalul școlii, dar va fi soluționată în curând. Și biroul directorului se confruntă cu aceeași problemă, temperaturile fiind la fel de scăzute în incinta clădirii.

Deficiențele centralei termice

Un alt aspect important al acestei probleme este centrala termică veche pe care o folosește colegiul. Acest sistem dezafectat, preluat de la un cartier în administrarea școlii, furnizează încălzire și pentru Liceul Energetic și pentru internat.

Centrala necesită permanent prezența unui deservent pentru a funcționa corespunzător. Directorul Paliu a detaliat că această centrală, învechită și depășită din punct de vedere tehnologic, necesită o investiție serioasă pentru a fi modernizată.

Probleme peste probleme în Educație! Elevii unui liceu de prestigiu din Târgu Jiu îngheață de frig în clase: „A venit acasă cu mâinile vinete!” Sursa: Social media

De asemenea, este important ca un fochist cu atestat să fie angajat pentru a asigura operațiunile specifice acestui sistem. Alte licee din zonă sunt dotate cu centrale termice automate, care nu necesită prezența unui personal specializat.

Soluția pe termen scurt și pe termen lung

Pentru a rezolva problema în perioada următoare, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ va angaja un fochist care să fie prezent în timpul orelor de după-amiază, cu începere de vineri. În plus, directorul a menționat că se va continua demersul pentru obținerea atestatului de fochist pentru alte trei persoane.

Cu toate acestea, problema centrală termică reprezintă un aspect mai amplu și necesită o investiție semnificativă în modernizarea sistemului. În acest sens, este important ca autoritățile responsabile să identifice mecanismele necesare pentru rezolvarea acestei situații și pentru a asigura confortul și siguranța elevilor.