Ani de zile, Google a fost privit ca standardul de aur al vieții de birou.

Compania a împins cultura locului de muncă către noile frontiere, cu beneficii de invidiat, cum ar fi mese gratuite, diapozitive de birou, îngrijirea copilului la locul de muncă și un accent pus pe transparență. Însă Google își dezvoltă rapid o reputație foarte diferită, întrucât se confruntă cu un efect de creștere din partea angajaților săi.

Criticii interni ai Google au vizat o listă din ce în ce mai mare de îngrijorări în ultimii ani, de la gestionarea acuzațiilor de conduită sexuală până la relațiile sale de afaceri cu armata. Muncitorii au pus la îndoială Google asupra unui proiect secret, acum închis, pentru a dezvolta un motor de căutare construit pentru a satisface regimul de cenzură din China.

Dar tensiunea dintre angajați și conducere pare să ajungă la un punct de rupere. Luni, Google a demis mai mulți muncitori într-un anunț intern pentru că ar fi încălcat politicile sale de securitate a datelor. Acum, unii angajați acuză Google că încearcă să-și suprime criticile.

„Google a concediat doar 4 dintre colegii mei pentru că au îndrăznit să pună întrebarea” Google ajută familiile separate? „, a replicat Amr Gaber, un inginer software Google care a organizat anterior proteste împotriva companiei.

Alți angajați Google care au organizat și proteste au descris decizia ca pe o încercare de a intimida muncitorii.

Marți, un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru CNN Business că muncitorii au fost concediați pentru accesarea informațiilor care erau restricționate în temeiul unei politici de care trebuia să se știe. Unul dintre lucrători, a spus purtătorul de cuvânt, s-a abonat la calendarele de muncă ale altor angajați Google fără știrea lor. Acei angajați au raportat ulterior că li s-au încălcat drepturile, a adăugat purtătorul de cuvânt.