Pandemia de Coronavirus a dat peste cap viața tuturor oamenilor, indiferent de condiția lor socială. Inclusiv milioane de copii, care s-au văzut siliți să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în casă și să-și întrerupă rutina vieții obișnuite. Cât despre școli, acestea s-au închis în cele mai multe țări, astfel că cei mici au trecut de la educația directă și socializarea din unitățile școlare la lecții online. Aceste schimbări îi afectează deopotrivă pe copii, cât și pe părinții lor, care trebuie să găsească metode de a le fi alături în activitățile școlare, asigurându-se totodată că îi feresc de plictiseală.

Unii însă consideră această sarcină un consum nervos enorm și chiar o muncă de Sisif, care duce la conflicte cu progeniturile. Este și cazul frumoasei actrițe Halle Berry, care se declară disperată de această situație și de imposibilitatea de a-i face pe copiii ei să ia în serios activitatea școlară actuală.

“Trebuie să pun biciul, ca să facă lecțiile! (…) Este un coșmar pentru mine. Un adevărat coșmar. Ei nu învață cu adevărat nimic și este foarte greu să-i țin conectați la lecții”.  a declarat actrița în vârstă de 53 de ani, într-un interviu acordat prin Zoom pentru emisiunea Entertainment Tonight, de la postul CBS

Halle a dat dovadă de o sinceritate totală când a vorbit despre modul în care se ocupă educația copiilor săi în timpul carantinei, când trebuie să le fie și profesor, dar a completat că înafara acestor momente tensionate reușesc să se bucure totuși de timpul în plus petrecut împreună.

“Când nu pun biciul pe ei ca să-și facă lecțiie, facem lucruri ca o familie. E un timp minunat, pe care, în mod normal, nu l-am avea”, a mai spus Berry.

Actrița are doi copii, pe Nahla Aubry, în vârstă de12 ani, şi pe Maceo Martinez, în vârstă 7 ani.