Cu siguranță nu așteptai o asemenea veste! Din iulie ai putea să rămâi fără metrou din cauza datoriilor pe care Metrorex le are la compania de mentenanță a trenurilor subterane. Iată toate informațiile

Vești proaste pentru locuitorii Capitalei! Aceștia pot rămâne fără metrou pentru o perioadă, din cauza unei datorii de 33 de milioane de euro pe care Metrorex o are la compania care asigură mentenanța trenurilor subterane din București.

Luând în calcul este lucruri, se pare că Alstom, compania franceză consideră să s-ar putea suspenda serviciile subterane în luna iulie.

Românii au parte de vești proaste în privința circulației cu metroul

Circulația cu metroul este cea mai frecventată de români, în Capitală. Cu siguranță bucureștenii se vor alerta în privința veștilor proaste ce le-ar putea bloca accesul de a mai călători cu trenul subteran, deoarece era considerat cel mai util mijloc de transport. Conform news.ro, Metrorex are o datorie de 33 de milioane de euro la compania cu pricina care asigură întreținerea trenurilor.

Probleme mari pentru locuitorii Capitalei! Circulația metroului ar putea fi suspendată din cauza unei datorii de 33 de milioane de euro
pixabay.com

Circulația cu metroul în Capitală s-ar putea suspenda din cauza datoriilor

Reprezentanții companiei Alstom au anunțat că vor să oprească acordarea serviciilor de mentenanță începând cu luna iulie. Dacă Metrorex nu își plătește facturile restante, circulația cu metroul ar putea fi suspendată. Acest lucru a fost anunțat de către Președintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci. Acesta a declarat că Metrorex datorează companiei 33 de milioane de euro, adică peste 160 de milioane de lei.

„Metrorex ne datorează peste 33 de milioane euro. Această sumă corespunde unui an de plăţi restante. Între timp, am suportat toate costurile: ne-am plătit furnizorii la zi, am plătit salariile angajaţilor la zi.

Din suma totală datorată, de peste 160 de milioane lei, echivalentul a 33 milioane euro, peste 140 de milioane lei provin din contractul anterior, pentru servicii prestate în cursul anului 2021.

Iar 20 de milioane lei pentru facturi restante în contractul început la 1 ianuarie 2022. Câte companii îşi permit să continue să lucreze fără să fie plătite timp de 1 an?”, a declarat Gian Luca Erbacci, președintele companiei Alstom, pe Europa, potrivit News.ro

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.