Discursul pe care George Burcea l-a avut într-un live pe Instagram la adresa femeilor și la adresa violenței domestice a stârnit o serie de critici aspre. Cu toate că majoritatea publicului îl condamnă pentru modul în care a reacționat și a răspuns mesajelor primite, există și personae care îl compătimesc.

Se cunoaște faptul că, de-a lungul timpului, actorul George Burcea a militat împotriva violenței domestice, împlicându-se în numeroase proiecte ce aveau ca țintă această temă. Se pare că toate eforturile depuse de artist până acum s-au dus pe apa sâmbetei.

Având dreptul la replică, George Burcea a răspuns violent, de fapt a făcut exact ceea ce acesta condamnă. Acest derapaj, pe care l-a provocat, poate, fără să-și dea seama, nu a rămas netaxat.

Probleme mari pentru George Burcea, după mesajul în care instigă la violență domestică. Alina Dumitriu, mesaj dur: „Este o faptă penală”
Libertatea

Primul care l-a taxat a fost directorul editurii Hyperliteratura, cât și redactorul romanului său „Scrisoare către Ceușescu”, lansat de curând pe piață. Este vorba de Andrei Ruse. Andrei Ruse și-a exprimat punctul de vedere despre cele întâmplate în mediul online, dezicându-se ferm de ceea ce a declarat George Burcea. Mai mult, acesta a catalogat discursul lui George Burces ca fiind „un gest imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice.” Mai mult, directorul editurii a retras de pe piață cartea lui George Burcea, din cauza declarațiilor pe care cel din urmă le-a făcut în mediul online.

În apărarea lui George Burcea, nu a întârziat să apară colegul său, actorul Florin Zamfirescu. Acesta a declarat că George Burcea are o personalitate destul de vulcanică, care a reacționat, pur și simplu, la nervi. Motivul? Este acela al numeroaselor jigniri care i-au fost adresate.

„Reacția lui mi se pare foarte firească. Eu am avut un conflict cu George Burcea dintr-o neînțelegere, dar m-am interest pe parcurs. Am aflat anumite lucruri despre el. Din câte am înțeles, scrie și cărți, el este un individ repezit, pripit și care se enervează repede. Asta pentru mine înseamnă o energie debordantă. Niciodată o energie nu este rea sau bună, ci este prost folosită sau bine folosită”, a declarat actorul Florin Zamfirescu.

Alina Dumitriu, plângere penală împotriva lui George Burcea

Activista Alina Dumitriu a fost foarte vehementă, mărturisind că acest derapaj în care se află actorul George Burcea este inadmisibil. Urmează să formuluze chiar o plângere penală împotriva actorului.

„Ceea ce a făcut George Burcea este o faptă penală. Această ieșire a lui George Burcea este groaznică, are și doi copii. Nu mai voiam să îi fac plângere penală, dar m-am răzgândit. Mâine dimineață o să merg să fac. Dumneavoastră îl și încurajați. Ar trebui să îl sunați, să nu se mai manifeste așa în spațiul public.”, a declarant Alina Dumitriu.

George Burcea și-a cerut, în mod repetat, scuze pentru ceea ce a declarat live pe pagina sa de Instagram.

„Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram. Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine. Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste și niciunei femei. Nu consider că femeile merite să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație.”, a declarat George Burcea.