Legile din Sudan își doresc ca familia să rămână unită, fiind extrem de stricte. Religia are un rol important, iar femeile trebuie să se supună și să aibă o ținută adecvată când ies din casă. O femeie riscă să fie ucisă cu pietre după ce a fost acuzată de adulter de fostul soț. 

Deși ne aflăm în secolul 22, mai multe state preferă să se ghideze după dogmele religioase și să pună preț pe acestea decât pe societatea actuală și pe ultimele schimbări produse.

O tânără în vârstă de 20 de ani a divorțat de soțul ei în urmă cu doi ani, iar bărbatul a acuzat-o de adulter. Vestea nu i-a picat deloc bine fiindcă riscă să fie ucisă. Persoanele care se puteau ocupa de eliberarea ei, nu sunt prezente în Sudan.

Anul trecut, printr-o lovitură de stat, Sudanul este condus de o juntă militară. Noii reprezentanți au afirmat că tânăra nu a fost judecată conform legilor și cer să fie eliberată.

Se consideră că procesul a fost o glumă și afirmă că niciun ministru nu poate interveni în noul proces care se va desfășura.

Tânăra a fost acuzată de adulter

Tânăra s-a despărțit de partenerul ei în 2020 și s-a întors la familie ei. Un an mai târziu, fostul soț o acuză de adulter. În urma unui proces, în luna iunie anul acesta, ea a fost găsită vinovată de tribunalul din Kosti, din Nilul Alb.

În anul 2020, femeia din Sudan s-a despărțit de soțul ei și s-a întors la familia sa. Un an mai târziu, fostul partener a acuzat-o de adulter. În luna iunie a acestui an, tânăra a fost găsită vinovată de către un tribunal din Kosti, din statul Nilul Alb.

Aceasta nu a avut acces la un avocat, deși familia a cerut în mod expres. Totodată, s-a cerut ca numele fetei să nu fie divulgat. S-a făcut un apel pentru retragerea condamnării și urmează noi audieri. Lipsa unor miniștrii în conducerea statului fac ca transmiterea informaților să fie mult mai îngreunată.