Daniel Rafte, nașul Adelinei Pestrițu, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc.

Apar noi probleme în familia Adelinei Pestrițu. Daniel Rafte, nașul vedetei, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Afaceristul constănțean nu se află la primele dispute cu legea. Numele său a fost implicat de-a lungul timpul în mai multe dosare. Ce pedeapsă riscă acesta?

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., magistrații au admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești. Ca urmare, Daniel Rafte a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. Arestul a început cu data de 24.09.2022 şi va dura până la data de 23.10.2022, inclusiv. Constănțeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Daniel Rafte solicitase magistraților să-l plaseze în arest la domiciliu sau sub control judiciar, însă cererea i-a fost respinsă. Hotărârea instanței nu este definitivă. Aceasta se poate contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Parchetului de pe lângă I.C.C.J.-D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Ploieşti în dosarul de urmărire penala nr. 71/D/P/2022. În baza disp.art. 226 alin.1 şi 2 C.P.P. penală rap. la art. 223 alin. 2 C.P.P. dispune arestarea preventivă a inculpatului RAFTE DANIEL, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc prevăzută de art. 2 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin.1 C.p. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.09.2022 şi până la data de 23.10.2022, inclusiv.

Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art.230 alin.(2) C.pr.pen dispune emiterea mandatului de arestare preventivă.”, se arată în minuta Tribunalului Prahova, potrivit replicaonline.ro.

(CITEȘTE ȘI: Adelina Pestrițu demontează mitul influencerițelor! Ce sacrificii face vedeta pentru job-ul său. „Trebuie să muncești…”)

 Probleme în familia Adelinei Pestrițu! Daniel Rafte, nașul vedetei, arestat preventiv pentru trafic de droguri
Social media

Daniel Rafte, probleme cu legea

În cazul în care Daniel Rafte o să fie găsit vinovat, după cercetarea judecătorească, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 12 ani. Afaceristul nu se află la primele probleme cu legea. Numele constănțeanului a fost implicat, până acum, în mai multe dosare.

În data de 3 noiembrie 2021, Daniel Rafte era trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. La momentul respectiv, în dosarul instrumentat de DNA, persoana vătămată a arătat că nasul Adelinei Pestrițu a exercitat asupra sa multiple acte de violență. Totul pentru a o determina să îi dea suma de 30.000 euro sau o mașină.

Concret, cel care a depus plângere susține că a cumpărat de la Daniel Rafte un autoturism, achiziționat în leasing pe firma acestuia. Cei doi s-au înțeles ca persoana vătămată să-i dea afaceristului o sumă de bani, după care să achite ratele, până la final. Cel care a formulat plângerea susținea că a plătit tot, însă când a vrut să înstrăineze mașina, nașul Adelinei Pestrițu nu a vrut să îi dea factura. Acesta spunea că persoana vătămată mai avea să îi dea bani. De aici până la amenințări și șantaj a mai fost doar un pas.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.