Mare atenție! Autoritățile din SUA au lansat un semnal de alarmă despre varianta actualizată a vaccinului anti-COVID, produs de cei de la Pfizer și BioNTech. 

Vaccinul produs de companiile Pfizer și BioNTech împotriva Sars-CoV-2 a fost cel mai folosit de cei care au dorit să se imunizeze. De-a lungul timpului, au tot apărut informații care au asociat vaccinurile dezvoltate împotriva virusului apărut în China cu diferite afecțiuni. Acum, se vorbește despre o boală gravă din cauza vaccinului actualizat ai celor de la Pfizer. 

Autoritățile sanitare din Statele Unite ale Americii susțin că varianta actualizată a vaccinului anti COVID produs de Pfizer ar putea avea legătură cu un tip de accident vascular cerebral. Conform datelor preliminare analizate de către specialiștii americani, există o posibilă problemă de siguranță privind accesul la vaccin. 

Atenție! Probleme legate de vaccinul anti-COVID de la Pfizer

Este important de precizat că persoanele de peste 65 de ani sunt mai predispuse la un accident vascular cerebral ischemic în intervalul de 21 de zile după administrarea vaccinului. Un accident vascular cerebral ischemic, cunoscut și sub numele de Ischemie cerebrală, este cauzat în momentul în care arterele care transportă sânge la creier se blochează. 

Autoritățile sanitare din SUA au spus că alte studii ample nu au semnalat această problemă de siguranță națională, însă sunt necesare mai multe investigații. 

„Deşi totalitatea datelor sugerează în prezent că este foarte puţin probabil ca semnalul din VSD (Vaccine Safety Datalink) să reprezinte un adevărat risc clinic, credem că este important să facem publice aceste informaţii”, au spus autorităţile sanitare.

Probleme grave legate de noul vaccin anti-COVID produs de Pfizer: Accident vascular cerebral la aceste persoane
Social media

Cele două companii care s-au ocupat cu producerea vaccinului susțin că au fost avertizate cu privire la această problemă.  

Ce spun companiile

„Nici Pfizer şi BioNTech, nici CDC sau FDA nu au observat constatări similare în numeroase alte sisteme de monitorizare din SUA şi la nivel global şi nu există dovezi care să ducă la concluzia că accidentul vascular cerebral ischemic este asociat cu utilizarea vaccinurilor COVID-19”, transmit companiile, conform news.ro și Reuters.  

Între timp, virusul Covid-19 a început să facă din nou ravagii în China. Specialiștii sanitari atrag atenția și le recomandă oamenilor să se ferească de locurile aglomerate, pentru a nu intra într-un nou val al pandemiei de coronavirus. 

În România a ajuns și noua variantă a tulpinii Omicron, denumită Kraken. Despre aceasta se spune că este cea mai agresivă și ușor transmisibilă variantă a tulpinii Omicron. Cu toate acestea, medicii spun că nu este cazul să ne îngrijorăm, fiindcă oamenii au început să învețe să trăiască cu virusul. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.