Lovitură grea pentru românii care se gândesc la Marea Neagră. Autoritățile au făcut anunțul. Sunt probleme grave în Constanța chiar înainte de concediile românilor.

La ora actuală este mai mult decât haos în Portul Constanța. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet a făcut un anunț năucitor. Marea Neagră a devenit bombă ecologică cu ceas.

Probleme grave în Constanța

Într-o postare publică pe contul personal de facebook, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a povestit o vizită făcută în Portul Constanța. De aici începe hilarul. Acesta a prezentat o adevărată tragedie. În port, el a găsit zeci de tone de deșeuri aruncate ilegal.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Ce a povestit Mircea Fechet

„Chiar în Portul Constanța, cel mai mare din țară, am găsit un adevărat dezastru ecologic. Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcții și demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor. În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deșeuri de toate felurile: industriale, menajere și chiar periculoase.

Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre”, a scris Mircea Fechet pe rețeaua de socializare.

Portul Constanța nu este caz singular

Veștile tragice continuă. Pe marginea acestui subiect, secretarul de stat a mai explicat că, din păcate, acesta nu a fost singurul depozit ilegal pe care l-a descoperit. Secretarul de stat a făcut mai multe vizite în județ. Se pare că atunci când a făcut cercetări, a găsit nereguli grave. Aceste nereguli pun în pericol apa Mării Negre.

„Din păcate nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanța. Personal am vizitat alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autoritățile de aici și sunt convins că mai sunt și altele similare.

Toți trebuie cei cu responsabilități în domeniu trebuie să înțeleagă că punerea în aplicare a legislației de mediu este obligatorie și nenegociabilă. În ceea ce privește modul în care instituțiile noastre subordonate din Constanța au verificat respectarea legii, cred că se impune o analiză profundă.”, a mai scris Fechet.

Acesta este un nou caz alarmant. Asta după ce Portul Midia a fost contaminat din cauza navei care s-a răsturnat cu zeci de mii de oi la bord. Reamintim faptul că leșurile a mii de oi au contaminat totul în jur. A fost nevoie de luni bune pentru a rezolva complet intervenția.