Reclamă
Reclamă

Cinci bărbaţi au acuzat probleme de sănătate şi peste 50 de oi au murit, sâmbătă, la o fermă din judeţul Argeş, după ce s-a folosit o substanţă pentru spălarea animalelor. Bărbaţii au fost transportaţi la spital, transmite News.ro.

„La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o fermă de animale din localitatea Moşoaia, mai multe persoane acuză stare de rău, după ce ar fi folosit o substanţă chimică pentru spălarea ovinelor. La faţa locului s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş şi Biroului pentru Protecţia Animalelor”, a transmis, sâmbătă, IPJ Argeş.

Potrivit aceleaşi surse, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 57 de ani, s-ar fi intoxicat în urma spălării ovinelor cu o substanţă chimică folosită pentru combaterea scabiei. „Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital. Totodată, s-a constatat decesul a peste 50 de ovine”, a mai transmis IPJ Argeş.

Reclamă

Cercetările continuă, la faţa locului fiind prezente şi echipaje specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, fiind solicitat, de asemenea, şi sprijinul reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro