Reclamă
Reclamă

Probele scrise de la Bacalaureat 2024 încep astăzi, 1 iulie, cu examenul la Limba română, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. Subiectele la Limba română vor fi publicate în secțiunea specială de pe edu.ro, unde va fi disponibil și baremul de corectare. De asemenea, subiectele și baremul vor putea fi consultate și pe digi24.ro imediat ce vor fi disponibile.

Bacalaureatul 2024 a început pe 17 iunie cu probele de competenţe. Candidații vor putea intra în centrul de examen de la 7.30 la 8.30. Regulamentul interzice accesul în sala de examen cu telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări, precum și cu orice mijloace electronice de calcul sau comunicare, poșetă sau geantă. Cei care încalcă regulile riscă să fie eliminați din examen.

Sălile în care se desfășoară examenul de bacalaureat vor avea camere de supraveghere video și audio. Membrii comisiilor de bacalaureat vor fi instruiți în legătură cu descărcarea și multiplicarea subiectelor, predarea și preluarea lucrărilor scrise, evaluarea lucrărilor scrise și depozitarea bagajelor.

Reclamă

Monitorizarea desfășurării examenului prin intermediul camerelor de supraveghere se va face conform unei proceduri stabilite de Comisia Națională de Bacalaureat. Se vor verifica prin sondaj înregistrările audio-video din sălile de examen după încheierea probei scrise. Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, sau dacă există sesizări în acest sens, verificarea se va extinde la înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

În cazul constatării unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va lua măsurile necesare, care pot include chiar și eliminarea candidaților. Comisia de bacalaureat din centrul de examen va anunța comisia județeană sau Comisia de bacalaureat a municipiului București, care va propune măsurile de sancționare și va informa Comisia Națională de Bacalaureat.

Afişarea primelor rezultate va avea loc pe 8 iulie până la ora 12:00, iar contestaţiile se vor putea depune în aceeaşi zi, între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 12 iulie. Un candidat este declarat promovat dacă a susținut probele de evaluare a competențelor, a susținut toate probele scrise, a obținut minimum nota 5 la fiecare dintre acestea și a obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro