Reclamă
Reclamă

Examenul naţional de Bacalaureat 2024 continuă marți, 2 iulie, cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Luni, 1 iulie, elevii au susţinut proba scrisă de Limba şi literatura română, unde rata de participare a fost de 98,3%, cu 123.583 de candidaţi prezenți dintr-un total de 125.694 înscrişi. Un număr de 2.077 de candidaţi au fost absenţi, iar 34 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Probele scrise vor continua joi cu proba la alegere a profilului şi specializării, iar ultima probă, Limba şi literatura maternă, se va desfăşura vineri.

Accesul candidaţilor în centrele de examen se va face între orele 7:30 și 8:30, aceștia fiind obligaţi să prezinte actul de identitate. Sunt interzise telefoanele mobile, culegerile, manualele, notele sau orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Cei care încalcă aceste reguli riscă eliminarea din examen.

Reclamă

Conform metodologiei, sălile de examen sunt dotate cu camere de supraveghere video şi audio. Membrii comisiilor sunt instruiţi privind manipularea subiectelor și lucrărilor scrise. Monitorizarea se va face prin proceduri stabilite de Comisia Națională de Bacalaureat, iar înregistrările vor fi verificate prin sondaj pentru a se detecta eventualele fraude.

Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie, atât în centrele de examen, cât şi online. Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie.

Ministerul Educaţiei menționează că „candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze şi să depună o declaraţie-tip, informându-i că nota poate fi modificată, fie prin creştere, fie prin scădere.”

Potrivit Regulamentului UE 2016/679 privind protecţia datelor (GDPR), rezultatele vor fi afişate prin anonimizarea numelui şi prenumelui candidaților.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro