Prințul de Wales a retrăit clipele dificile de acum 25 de ani

Prințul William le-a dezvăluit celor prezenți joi la reședința regală de la Sandringham, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, că drumul parcurs în urma sicriului bunicii sale a fost un moment dificil. Acele clipe i-au stârnit amintiri dureroase. El a făcut aluzie la evenimentul de acum 25 de ani. În urmă cu mai bine de două decenii, a mers în spatele sicriului în care se afla mama sa. 

Moștenitorul tronului a mers în spatele tatălui său, Regele Charles al III-lea. Alături de el a fost fratele său Harry, în timpul procesiunii solemne de miercuri. Trupul regretatei regine a fost transportat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

„Drumul de ieri a fost o provocare. Mi-a stârnit niște amintiri”, le-a spus William persoanelor din public care l-au consolat pentru pierderea suferită.

William și Harry, pe atunci în vârstă de 15, respectiv 12 ani, au mers în urma sicriului mamei lor. Prințesa Diana a murit în 1997, la Paris. Lady Di a decedat la vârsta de 36 de ani într-un accident de mașină, o imagine definitorie a vieților lor.

Prințul William a rememorat cel mai greu moment din viața sa. Dispariția Reginei Elisabeta i-a amintit de mama sa
Arhivă presă

Dispariția Reginei Elisabeta a II-a a lăsat un gol imens

Frații, a căror relație a devenit din ce în ce mai rece și tensionată în ultimii ani, au vorbit anterior despre trauma îndelungată suferită după moartea mamei lor și despre acel drum, în timpul căruia și-au menționat expresiile stoice, în pofida suferinței.

Cu toate că circumstanțele au fost de această dată diferite, după ce regina a încetat din viață în mod pașnic la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Scoția au existat câteva similarități. Printre ele s-au regăsit emoția, spectacolul solemn și senzația dată de un eveniment important desfășurat în fața mulțimilor și a camerelor de filmat.

Odată cu moartea Reginei Elisabeta, Prințul și Prințesa de Wales au fost nevoiți să le explice copiilor trecerea în neființă a monarhului. Din nefericire, este a doua oară când familia regală se confruntă cu o astfel de situație într-un timp scurt. Anul trecut, Prințul Filip, Duce de Edinburg, a decedat la vârsta de 99 de ani.

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii